Wat is Netflix?

19 juli 2019

Netflix is een Amerikaanse online streamingdienst van films, series en documentaires.

Wat heb je nodig?

Simpel: een internetverbinding. Je kan Netflix kijken op zowat alle apparaten, zolang die over een internetverbinding beschikken. Kijk op je Smart TV, een gameconsole zoals een PlayStation of Xbox, de klassieke blu ray speler, je pc of Mac, tablet of smartphone. Daarnaast is Netflix ook beschikbaar via Chromecast en Apple TV.

Hoe Netflix kijken?

Ga naar de website en meld je aan via je Netflix account of download de Netflix app. Je kan ook films en series downloaden om offline te bekijken. Handig zodat je niet al te veel data verbruikt wanneer je niet over wifi beschikt.

Netflix
Anker

[]

Prijs Netflix

Netflix werkt met een maandabonnement, je betaalt dus eenmaal per maand op de dag waarop je oorspronkelijk lid geworden bent. Je hebt keuze tussen 3 formules:

Anker

[]

Basic

  • € 7,99 per maand
  • SD-kwaliteit
  • 1 scherm

Standaard

  • € 10,99 per maand
  • HD-kwaliteit
  • Max. 2 schermen tegelijk

Premium

  • € 13,99 per maand
  • HD/UHD-kwaliteit
  • Max. 4 schermen tegelijk
Anker

[]

Netflix menu

Netflix aanbod

Netflix heeft een zeer groot aanbod van films, series en documentaires. Naast de films en series van andere maatschappijen die ze aanbieden, maakt Netflix ook eigen producties, onder de noemer “Netflix Originals”.

Elke week worden er nieuwe films en series aan het Netflix aanbod toegevoegd, terwijl er ook zaken terug verdwijnen. Zo is er altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Kan je niet kiezen? Geen probleem, voeg gewoon de dingen die je wil zien toe aan “Mijn Lijst” om ze later te bekijken.

Je kijkt zoveel je wil, waar en wanneer je wil, er is geen enkele limiet. En ook geen reclame trouwens! Even naar het toilet? Gewoon zelf op pauze drukken. De term bingewatchen werd hiervoor uitgevonden: meerdere afleveringen of zelfs een volledig seizoen van een serie na mekaar bekijken.

Kijken met het hele gezin? Dat kan! Creëer tot 5 profielen per account en krijg gepersonaliseerde suggesties, aanbevolen voor jou op basis van wat je in het verleden bekeken hebt.

Anker

[]

Netflix België

Netflix is wereldwijd beschikbaar. Netflix België zag het levenslicht in september 2014.
Ga je op reis? Geen enkel probleem, kijk gewoon verder vanuit het buitenland.

Anker

[]